Новости

 • 19Nov

  ФОН домаќин на Code Camp 2018

  Повеќе од 1000 програмери беа учесници на овогодинешниот Code Camp 2018 чиј домаќин беше ФОН Универзитет а во организација на MKDOT.NET Community. повеќе

 • 16Nov

  ФОН на сетот на Милчо Манчевски

  Дел од студентите и професорите на Факултетот за дизајн и мултимедија, ФОН Универзитет, денес имаа можност да присуствуваат на снимањето на играниот филм ”Врба” во режија на Милчо Манчевски. Со одообрение на господинот Манчевски дел од студентите имаа... повеќе

 • 5Nov

  Упис на постдипломски студии 2018-2019

  Ве известуваме во тек е уписот на студенти на последипломски студии односно:. повеќе

 • 29Oct

  Почина првиот Ректор на ФОН Универзитет

  Ве известуваме дека по кратко и тешко почина Професор Емеритус Александар Николовски. повеќе

 • 27Sep

  НАТПРЕВАР - ФОТОГРАФИЈА ИЛИ ВИДЕО - ИНСПИРИРАНИ ОД КНИГА

  Учебната година ја започнуваме со нов предизвик – натпревар за најдобро осмислена фотографија проследена со слоган и/или кратко видео, инспирирани од вашата омилена книга /книги. повеќе

 • 27Sep

  Инструкции за студирање за нови студенти

  На вашите телефонски броеви кои сте ги оставиле при упис ќе ви бидат испратени корисничкото име и првична лозинка за пристап до вашиот електронски индекс. Електронскиот индекс е правна исправа преку која го контролирате своето студентско досие и го... повеќе

 • 25Sep

  Прв академски час за 2018-2019

  Ве известуваме дека првиот академски час за академската 2018-2019 ќе се одржи на 01 октомври (Понеделник) со почеток во 13 часот на Универзитетот ФОН во Скопје. Со свечената академија ќе раководи Ректорот Проф. д-р Нано Ружин. повеќе

 • 30May

  Стипендии за магистерски студии за 2018/19

  Согласно компонентата за општествена одговорност на Универзитетот ФОН и во соработка со Universitat de Valencia - Шпанија, George Town University од Вашингтон САД, Politecnico di Milano - Италија, го распишуваме конкурсот за стипендисти на Магистерски... повеќе

 • 30May

  Конкурс за упис на студенти за 2018-2019

  Врз основа на член 103 став 1 точка 3, а во врска со член 149 став 1 од Законот за високото образование (Сл. Весник на Република Македонија бр 82/2018), Ректорската управа на Првиот приватен универзитет - ФОН распишува и објавува:. повеќе

 • 19Apr

  Платени пракси и образование во Шпанија

  Во рамките на билатералниот договор кој ФОН го има со Spain Internship, за нашите студенти, ве известуваме дека е достапна нова листа на платени пракси (помеѓу 500 и 1000 евра месечно). повеќе

 • 10Apr

  Отворени денови за упис

  Ве известуваме дека во периодот од 1 до 16 јуни секој работен ден имате можност да се сретнете со вашите идни професори и декани и да добиете лично информации околу вашите идни студии. повеќе

 • 10Apr

  Реконструкција на детската занимална во Домот за деца без родители

  Инспирирани од минатогодишните проекти за помош на општеството и хуманитарна работа, апсолвентите и студентите од втора година од Факултетот за дизајн и мултимедија, ФОН Универзитет, по сопствена иницијатива ја изразија својата креативност на ѕидовите... повеќе

 • 30Mar

  Стратегии за креирање на јавни политики

  По повод 15 годишнината од постоењето на Првиот Приватен Универзитет ФОН , Факултетот за политички науки организираше дебата на тема: “Стратегии за креирање на јавни политики”. повеќе

 • 26Mar

  Демократска контрола над работењето на институциите на безбедносниот сектор

  Универзитетот ФОН во рамките на својот 15 годишен јубилеј, денес организираше трибина на тема: “Демократска контрола над работењето на институциите на безбедносниот сектор - потреба и предизвици”, во организација на Факултетот за детективи и безбедност. повеќе

 • 20Mar

  15 години свечена академија

  Универзитетот ФОН со свечена академија ја одбележа 15 годишнината од своето основање. повеќе

 • 9Mar

  Информација за матуранти за академска 2018/2019

  Почитувани матуранти и идни студенти ве замолуваме да одвоите две минути од вашето време и детално да го прочитате ова соопштение:. повеќе

 • 7Mar

  Стипендии за матуранти за академска 2018/2019

  Од оваа година Универзитетот ФОН заедно со своите партнери (Valencia University, Bertone Design Academy, Politechnico di Milano и George Town University ја проширува кампањата за стипендирање на млади умови. повеќе

 • 5Mar

  Нобеловката Бушамауи почесен доктор на науки на ФОН

  Добитничката на Нобеловата награда за мир - Уидед Бушамауи, беше промовирана во почесен доктор на науки на Универзитетот ФОН на денешната свечена академија. повеќе

 • 17Nov

  Саем за кариера

  На ден 12.12.2017 год. (вторник) со почеток во 10 ч., во аулата на ФОН Универзитет, се одржа Саем за кариера и алумни организиран од страна на Центарот за кариера и алумни, ФОН Универзитет. повеќе

 • 7Nov

  Интернационална соработка на ФОН

  Ректорот на ФОН Универзитет Проф. д-р Нано Ружин во рамките на меѓународната конференција во Белград, оствари дополнителни средби со Рајнхард Прибе и Видет Бошнамау која го предводи Tunisian National Dialogue Quartet кој во 2015 ја доби Нобеловата... повеќе

Ви се допаѓа ли ФОН Универзитет?